KEFİR YAPIMI

  • 1 lt süt
  • bir miktar kefir mayası
Kefir mayasını bir miktar(üzerini gececek kadar süte karıştırarak kapağını kapatın. Oda sıcaklığında bekletin. Mümkünse 1 gün kadar (aktifleştiriyoruz. ) sonunda klorsuz bol suda yıkayın. 1 litre sütü ılıtın. Cam kavanoza dökün. Kefir mayasını ekleyin ve biraz karıştırın. üzerini kapatın. Bu streç film veya şise kapagıyla olabilir. 24 saat karanlık bir yerde mayalandırın. Mümkünse karanlık bir oda olsun. Ben dolap içinde mayalandirdim. Sonra üste çıkan kefirleri süzgeç yardımıyla alın ve süt dolu bir kaba başka kefir mayalandırmak için bekletin. Kalan kefiri afiyetle yiyin. Özellikle 1 yaş üstü çocuklara rahatlıkla içirebilirsiniz. Bütün işlemler esnasında mümkün olduğunca tahta kaşık ve plastik kullanın. Kefir taneleri demirle temas ettiklerinde ölüyorlarmış :)

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting