ARNAVUT CİĞERİ

  • 500 gr ciğer
  • 1 su bardağı un
  • Pul biber, tuz
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Ciğerlerin eğer zarı duruyorsa buzlu su ekleyin. Bu işlem zarın daha çabuk sıyrılmasını sağlayacaktır. Zarını soyduktan sonra bol su ile yıkayın. Küp şeklinde doğrayın. Tuz, pul biber ve unu ekleyin. Ciğerlerin her yanını una bulayın. Sıvı yağı kızdırın. Çok kızarması gerekiyor. Ciğerlerin ununu eleyerek kızgın yağda kızartın. Bir kaç dakika yüksek ateşte kızartın. Ciğerlerin sulanmaması gerekiyor. Rengi değişmeye başlayınca içine 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. İşin püf noktası budur. Ciğerin ağır kokusunu alır daha hafif yapar vede yerken asla kokmaz. Ocaktan alın. İsterseniz kızartma yağından 2 yemek kaşığı üzerine dökün ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting