Somon balığında omega-3 oranı diğer balıklara göre daha fazladır.özellikle başta çocuk gelişimi olmak üzere yetişkinlerde de kan koleterol seviyesini düşürücü özelliği vardır.
sıvıyağ
karabiber
tuz
sarmısak sosu
kızartmak için;
tereyağı
Öncelikle sıvıyağ,tuz,karabiber ve sarmısak sosunu karıştırın.Balıkların heryanına gelecek şekilde sürün.Balıkları bu şekilde yarım veya 1 saat bekletin.Sonrasında isterseniz fırında,tavada veya tost makinasında pişirebilirsiniz.Ben tost makinasında pişirdim.Kolay temizleyebilmek için tost makinasının altına yağlı kağıt serin.Üzerine çok tereyağı sürdüğünüz balıkları koyun.Arada kontrol ederek pişirin.Piştikten sonra isterseniz kekik serpebilirsiniz.Tost makinasını sildikten sonra sirkeli suyla tekrar silerseniz koku bırakmamış olursunuz.Afiyetler olsun....
0 yorum:
Yorum Gönder