Püresi için;
2 adet patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber, tuz
Köfte için;
300 gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 dilim ekmek içi (ufalanmış)
1 adet yumurta
Tuz, kimyon, pul biber
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Patatesleri haşlayın ve 1 kaşık tereyağı ile rondodan geçirin. Sütü ekleyin ve karıştırın. En son tuz ve karabiberi ekleyin ve beklemeye alın. Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Kıyma, ekmek içi, yumurta ve baharatları ekleyip yoğurun. 10 dakika dolapta bekletin. Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve içi çukur çanak şeklini verin. İçine patates püresi doldurun ve borcama dizin. Salça ve suyu karıştırıp borcama dökün. 180 derecede 20 dakika pişirin. Pişince üzerine kaşar peyniri koyun, kızarana kadar fırında bekletin ve sıcak servis yapın. Yanına pilavla çok güzel olur. Afiyet olsun…
Etiketler:
ET YEMEKLERİ TARİFLERİ,
hasan paşa köfte,
köfte,
KÖFTE TARİFLERİ,
püreli köfte
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder