YALANCI MİLFÖY BÖREĞİ











  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı katı tereyağı
  • 2 yumurta sarıları (üstüne)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar un
İçi için;
  • İstediğinizi koyabilirsiniz
Aralarına sürmek için;
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
 Şekeri ve mayayı ılık suyun içine koyup eritin. 10 dk ön mayalanma için bekleyin. Sonra süt, eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yumurta, tuzu koyarak karıştırın. En son un ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanmasını beklemeye gerek yok. Hamuru 16 bezeye bölün. İlk 8 tanesini alın pasta tabağı büyüklüğünde açarak aralarına sıvı yağ, tereyağı karışımından bolca sürün. 8 bezeyi üst üste koyun. En üstü yağlamayın. Kenarda bekletin. Sonra ikinci 8 bezeye de aynı işlemi yapın. Bunu yapana kadar ilk koyduğumuz hamur mayalanmış olacaktır. İlk 8′ li hamurumuzu yavaşça açıp, genişletin. Önce 4′ de sonra her dilimi 3′ e bölün. Geniş kısmına harcınızı koyup sarın. Fırın tepsisine dizin. Sonraki hamur içinde aynı işlemi yapın. Tepside 30 dakika dinlendirin. Yumurta sarısı sürerek 175 derecede pişirin. İşin püf noktası ise fırından çıkardıktan sonra tepsinin üzerine elinizle su serpin ve bezle 5 dakika kadar üzerlerini kapatın. Bu işlem daha çok ayrılmasını sağlıyor. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting