1 paket makarna
1 tatlı kaşığı zerdeçal
tuz
sıvıyağ
kreması için;
1 su bardağı makarna suyu
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
karabiber,pulbiber
Makarnayı içine çok az sıvıyağ,tuz ve zerdeçalı ekleyerek haşlayın.Haşlama suyunda bir bardak ayırın.(Ben bunu tüm makarnalarda yapıyorum.Mutlaka makarna suyunu ya sosuna kullanıyorum yada kaldırıyorum sonradan kızımın çorbalarına kullanıyorum.Üniversitede beslenme hocamız önermişti.Besin değeri çok yüksek.)Makarna suyunu ve sütü kaynatın.Kaynamaya başlayınca içine kaşar peyniri atın.Eriyince tüm makarnayıda ekleyerek karıştırın. Bir müddet demlenmeye bırakın.Çok farklı bir tadı oluyor.Afiyet olsun..
SİZE BİRDE DİPNOT YAZMAK İSTEDİM.FAYDALARINI BİLELİM :)
Zerdeçalın Faydaları
-Sinirleri uyarır.
-İltihap gidericidir.
-Mideyi kuvvetlendirir.
-Nekahat devresini kısaltır.
-Gaz ve idrar söktürücüdür.
-Zerdeçal karaciğer için yararlıdır.
-Verem gibi hastalıklarda faydalıdır.
-Soğuk algınlığı ve astımda faydalıdır.
-Zerdeçal kullanımı hazmı kolaylaştırır.
-Vücutta biriken zehirli maddeleri atar.
-Haricen deri rahatsızlıklarında yararlıdır.
-Solunum yolu enfeksiyonların tedavisinde yararlanılır.
-Karaciğer hastalıkları, sarılık ve vereme karşı faydalıdır.
-Deneysel çalışmalarda zerdaçalın kolesterolü azaltıcı etkisi belirlenmiştir.
-Karacigeri güçlendirir ve karaciğerden toksinlerin atılmasına yardım eder.
Safra kesesi ve safra yollarının fonksiyonel hastalıklarına karşı etkisi zerdeçal yararları arasındadır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder