1 paket sıvı krema
1 su bardağı ve 4 yemek kaşığı şeker
3 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Alt tabanı için;
2 paket Burçak bisküvi
75 gr tereyağı
2 - 3 yemek kaşığı süt
Sos için;
1 paket meyveli sos (frambuazli)
Öncelikle biskuvileri rondodan geçirin. Tereyağını eritin. Biskuvilerin üzerine dökün. Kelepçeli kabınızı yağlayın. Hazırladığınız harcı elinizle bastırarak düzleyin. Kelepçeli kabınızı yağlayın. Kelepçeli kabınızın etrafını alüminyum folyo ile kapatın. Bu kenarlarinin yapmasını önlenecek. Dolapta bekletin.
Bu sırada peyniri ve kremayı mikserle çırpın. Şekeri ekleyerek tekrar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek cirpmaya devam edin. En son un, vanilya ve nisastayi ekleyerek cirpmaya devam edin.
Hazırladığınız harcı dolaptan çıkardığınız biskuvilerin üzerine dökün. Önceden isittiginiz fırında ilk 10 dk 200 sonra 150 derecede 1 saat pişirin . Fırına mutlaka ısıya dayanıklı bir kaba su koyun. Bu catlamasini önleyecektir .
Pistikten sonra fırından çıkarmayın. Fırının kapağını aralayin. Soğumasını bekleyin. Meyveli sosu üzerinde yazdığı gibi hazırlayın. Soğuyan kekin üzerine dökün. Dolapta 1 gece bekletin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder