TİRAMİSU YAPIMI

INSTAGRAM TAKIPÇILERİM TARİFİNİ İSTEYİNCE BLOGUMA KOYMADIGIMI FARK ETTİM.BU LEZZETTEN MAHRUM KALINMAMALI..SEVGİLERLE...
Kek için;

4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı süt
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kahve
1 yemek kaşığı şeker

Muhallebi için;

1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
2 paket krem şanti (1,5 su bardağı sütle hazırlayın)
Üzeri için;

Kakao


Kek için süt ve yumurtayı çırpın. Kalan malzemeleri ekleyerek yumuşak, akışkan bir hamur elde edin. Yağlı kağıt serili kalıbınıza hamuru dökerek 180 derecede pişirin. Piştikten sonra ılımaya bırakın. Bu arada krem şantiyi 1,5 su bardağı sütle hazırlayın ve dolaba kaldırın. Yarım saat bekletin.,

Muhallebisi için vanilya hariç diğer malzemeleri ekleyerek çırpın ve kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Piştikten sonra ılımasını bekleyin. Ilıdıktan sonra krem şantiyi ilave edin ve homojen karışana kadar çırpın. Keki süt, kahve ve şekeri karıştırdığınız sosla ıslatın. Üzerine muhallebiyi dökün. En üst kısmına ise kaplayacak kadar çay süzgeci ile kakao serpin. Dolapta mümkünse 1 gün veya 3-4 saat bekletin. Afiyet olsun.

Arkadaşım Pelin’e tarif için teşekkürler…

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting