İÇLİ KÖFTE BÖREĞİ (AVCI BÖREĞİ)

3 adet yufka
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı ince bulgur
Kimyon
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yufka sosu için:

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Kızartmak için:

2 adet yumurta
Galeta unu
Sıvı yağ




İlk duyduğumda içli köfte dururken gerek yok demiştim. Ancak tadına varınca çok beğendik. Hazırlayıp buzluğa da atabilirsiniz. İnce bulgurun üzerine bir çay bardağı su ilave edin ve üzerini kapatarak demlenmeye bırakın. Soğanı yemeklik doğrayın. Çok az yağ ile soteleyin. Kıymayı ve kalan baharatları ekleyerek iç harcı hazırlayın. Şişen bulguru kıymalı harca ekleyerek karıştırın. Yufkanın ilkini serin, üzerine yoğurt ve yağ ile sos hazırlayın. Birkaç kaşık dökerek her yanını soslayın. Yufkayı 4′ e bölün. Kıymalı harçtan bir miktar koyarak gevşek bir şekilde sarın. Tüm yufkalara aynı işlemi yapın. Börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızartın. Sıcak olarak tüketmenizi öneririm. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting