4-5 adet patlıcan
300 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1, 5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sıvıyağ
Patlıcanları alacalı soyun. Enlemesine kesin.Tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Sonra sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Mümkünse havlu kağıt üzerine koyarak yağını süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda az soteleyin. Peşinden kiymayi ,domatesi ve salçayı ekleyin. Baharatları koyarak pişirin. Borcamı yağlayın. Patlıcanları borcamın ortası boş kalacak dik şekilde kenarlara dizin.
Ortadaki boşluğa kiymali harcı koyun. Üzerine pirinci ekleyin. Kenarlardaki patlicanlari üzerine kapatın. 2,5 su bardağı sıcak su ilave edin. Patlıcanların üzerine ısıya dayanıklı bir tabak koyun. 200 derecede pişirin. Piştikten sonra üzerini bezle örtün ve 10 dk bekletin. Sonra ters çevirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Etiketler:
ET YEMEKLERİ,
fırında patlıcan,
patlıcan musakka,
Patlıcanlı pilav
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder