AĞZI AÇIK (URFA YÖRESİ)


1 su bardağı ılık su
1 yumurta
1  silme tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine un

Üzerine;
250 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Isot
1 yumurta

 Öncelikle iç malzemeleri hazırlayın.  Soğanı yemeklik doğrayın ve tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın.   Hamur için malzemeleri karıştırın. Hamuru  yoğurun, dinlendirmeye gerek yok. Hamuru ikiye bölün ve ilkini açın.  Çok ince açmanıza gerek yok çünkü ince yerler sertlesiyor. Hamuru kaseyle veya kapakla yuvarlak kesin.

Üzerine hazırladığınız harçtan koyun  ama kenar kısımları biraz boş kalsın. Elinizi ıslatarak kenar kısımları cimcikleyerek içe katlayın. Tüm hamuru bu şekilde yapın.





Sıvıyağ kızartın.  Dikkat etmeniz gereken püf noktası ise kizartmaya önce kıymalı tarafından yapmanız. Yoksa kıymalı harç  dokulebilir. 

Afiyet olsun. 


0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting