MOZAİK PASTA

Hem kolay hemde buzlukta sallayıp misafir gelince çıkarıp servis yapabilirsiniz.

Bu ölçüleri silikon kalibima göre yaptım. Siz miktarı artırabilirsiniz.

200 gr petibör bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
2, 5 yemek kaşığı şeker

Üzerine;
Çikolata

Biskuvileri kırın. Tereyağını eritin ve kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın. Biskuvileri fazla kirmayin. Yoğurarak istediğiniz kalıba koyun . Ben gül kalıbı kullandım.  Derin dondurucu kısmında 30 dk bekletin. Sonra çikolatayı benmari usulü eritin ve dolaptan pastayı çıkarın.  Kalıpların içine 1 tatlı kaşığı çikolata koyarak pastayı üzerine koyun.  Dolapta 1 saat bekletin ve servis yapın. Afiyet olsun.

2 yorum:

kolay yemek tarifleri dedi ki...

hem çok kolay hemde çok lezzetli bir tarif ayrıca dolbı açtığınızda evlerin çoğunda bulanabilecek kolay malzemeler , tarif için teşekkürler ellerinize sağlık sevgiler

Unknown dedi ki...

Aynen öyle. .ben teşekkür ederim.

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting