1 kg hamsi
1 su bardağı pirinç
1 yemek iri soğan
Kuru nane
Karabiber
Dolmalık fıstık
Kuş üzümü
Tuz
Sıvıyağ
Yaglamak için ; Tereyağı
Hamsilerin kilciklarini temizleyerek ayıklayın.Soganı yemeklik doğrayın ve sıvıyağ da soteleyin. Pirinci ve kalan malzemeleri ekleyerek üzerine 1,5 su bardağı su ekleyerek pişirin. Pilav pistikten sonra 10 dk bekletin. Fırına dayanıklı kapların altını bolca tereyağı ile yağlayın. Hamsileri az tuzlayın. Parlak yüzü dışarı gelecek şekilde fırın kabının etrafına sıkı dizin. Pişince araları açılacağı için sıkı dizmeye çalışın. Orta kısmına pilav koyarak üzerini tekrar hamsi ile kapatın. Üzerine bir parça tereyağı koyarak 200 derecede pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder