2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
250 gr kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı ceviz
Şerbet için ;
1, 5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Kadayıfları tereyağı ve sekerle biraz rengi değişene kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri mikserde 3-4 dakika çırpın. Sıvıyağ, kabartma tozu vanilya,unu ekleyerek karıştırın. Borcamı yağlayın. Altına biraz kadayıf serpin. Kalan kadayıfı 2 ye bölün. Yarısını kek hamurunun üzerine ekleyin ve cevizi de koyarak
Borcama dökün. Kalan kadayıfı üzerine serpin. 180 derecede pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Şerbeti için malzemeleri karıştırın ve kaynatın. Kek soğuk serbet sıcak olacak şekilde dökün. Dinlendikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder