200 gr tereyağı
4 su bardağı süt
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı süt tozu
2 su bardağı un
4-5 yemek kaşığı kakao
2 paket vanilya
1 su bardağı çekilmiş fındık
Tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Unun rengi değişince ocaktan alın. Yumurta, 3 su bardağı süt ve şekeri mikserde 3-4 dakika çırpın. Ilıyan unun üzerine karışımı dökün. Blendir ile pürüzsüz olana kadar ezin. Sonra kakao,fındık ve süt tozunu ekleyip ocağa koyun, kaynayana kadar karıştırın . Ocaktan alın. Kıvamı koyu gelirse kalan 1 bardak sütü ekleyebilirsiniz . Süt eklerseniz mikserle çırpın. Yaklaşık 1 kg çıkıyor. Afiyet olsun.
Etiketler:
ev yapımı sarelle,
evde çikolata yapımı,
KAHVALTILIK TARİFLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder