Yarım kilo yeşil fasulye
500 gr tavuk
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı pirinç
Sıvıyağ
Pulbiber, tuz, karabiber
Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Sıvıyağ da baharat ekleyerek soteleyin. Bir yandan soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda pembelesmeye başlayıncaya kadar pişirin. Pembelesince salçayı ve ufak doğranmış fasulyeleri ekleyin. 1 su bardağı su ekleyerek pişirin. Tavukların üzerine pirinci ekleyin ve pirinç renk degistirinceye kadar kavurun. Fırın kabınızı yağlayın. Hazırladığınız fasulyeyi ve tavuklu harcı karıştırın ve fırın kabına dökün. Üzerine 4 su bardağı sıcak su eklenip 180 derecede pişirin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder