1 litre süt
10 kaşık şeker
10 kaşık irmik
Yarım portakal rendesi
1 paket vanilya
TABANI İÇİN:
kakaolu petibör bisküvi
50 gr tereyağı
3 yemek kaşığı süt
Üzerine ;
3 çay bardağı portakal suyu
2-3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
portakalları dilimleyin.Kalıbın kenarlarına dizin.Bisküvileri ufalayın.Tereyağı ve sütle harmanlayın.Bisküvileri kalıbın altına dizin.Elinizle iyice bastırın.Süt,şeker,irmiği koyup kaynayana kadar karıştırın.Koyulaşmaya başlayınca vanilya ve portakal rendesini ekleyip iyice koyulaşınca altını kapatın.Bisküvilerin üzerine dökün.Soğuyana kadar bekletin.Üzerine 3 çay bardağı portakal suyu ve kalan malzemeleri ocaga koyup karıştırın.Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Soğuyan irmiğin üzerine sosu dökün.Oda ısısına gelince dolaba kaldırın.Üzerini istediğiniz gibi süsleyin..Mümkünse 1 gece dolapta bekletin.Afiyetler olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder