İÇLİ KÖFTE




Hamur için:

2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
iç harcı için:

400 gr kıyma
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Kimyon
Tuz
Pul biber
Maydanoz


Hamur için irmik, ince bulgur ve tuz bir kaba konur. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenip üzeri kapatılır ve yarım saat dinlenmeye bırakılır. Bu sırada iç harcı için soğanlar doğranır. Kıyma, salça, tuz, baharatlarla kavrulur. Altı kapatılınca maydanoz eklenip karıştırılır. Dinlenen hamura un, yumurta eklenerek yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde hamur alınır, avuç içinde içi oyulur ve bir kaşık harç konur. Sonra kenarlardan hamur yapıştırılır. Eller ıslatılarak yapıldığında yapışması daha kolay olur. Tenecerede su kaynatılıp kaynayan suya köfteler atılır ve haşlanır. Dileyen yumurta ile de kızartabilir. Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting