4-5 adet patlıcan
250 gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarmısak
karabiber,tuz,pulbiber,kimyon
1 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
üzerine :
domates,biber
Patlıcanları alt kısmı yapışık kalacak şekilde 1 parmak kalınlığında kesin.Ben daha önce kızarmıyordum ama bu kez kızartınca patlıcanları daha lezzetli oldu.Patlıcanları tuzlu suda 20 dk bekletin.Kurutup çok az yağda kısa süreli kızartın.(Patlıcanların hafif rengi değişene kadar) Soğanı ve sarmısağı rendeleyin.Kalan malzemeleri ekleyin.Köfte harcınızı yoğurun.Patlıcanların arasına bir miktar koyarak her aralığa kıymalı harçtan koyun.Tüm patlıcanları bu şeklide hazırlayın.Aralarına biber ve domates ekleyin.Salçayı suda eriterek üzerine ekleyin.Fırında 200 derecede pişirin.Afiyet olsun :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder