BUHARA PİLAVI
500 gr tavuk (but ve göğüs karışık kullandım )
2 şu bardağı pirinç
1 adet soğan
1 adet havuç
Sıvıyağ
Tuz
1 su bardağı tavuk suyu
Yenibahar
Karabiber
Tavuklari kusbasi doğrayıp cok az kızartın. Soğanı ve havucu yemeklik doğrayıp soteleyin ve tavuklarla karıştırın. Pirinci yıkayıp siviyagda rengi degisene kadar kavurun. Sonra tavuklu harcın üzerine pirinci koyun,baharat , tavuk suyu (2 su bardağı tavuk suyu +2 şu bardağı normal su ) ve tuzu ekleyerek pişirin. Pistikten sonra dinlendirin ve bir tabağa ters çevirin. Üzerine süslemek için kuş üzümü koydum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder