2 su bardağı nohut
500 gr kuzu kusbasi
2 yemek kaşığı Salça
Kekik, tuz, sıvıyağ
1 adet soğan
2-3 adet yeşil biber
Nohutlari önceki geceden suda bekletin. Bir sonraki gün düdüklü tencereye koyup yarım saat pişirin. Kusbasi etleri sıvıyağ da soteleyin. Biraz yumusayinca soğanı,salcayi ve biberi yemeklik doğrayıp etlere ekleyin. Baharat ve tuzu ekleyip pişmeye bırakın. En son haşlanan nohutlari ekleyip yeterince şu ekleyin. 5 dk daha pişirin. Ocaktan alın. Isterseniz kekik serpin.
Etiketler:
Bakliyat,
BAKLİYAT TARİFLERİ,
ET YEMEKLERİ,
etli nohut,
nohut yemeği
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder