Püf püf bir tepsi böreği. ....
6 adet yufka
Sosu için;
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Icine;
Peynir, maydanoz
Üzerine;
1 adet sade maden suyu
Susam
Sos malzemelerini karıştırın. Tepsiyi yaglayin. ilk yufkayi serin. Kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Sostan her yanına gelecek kadar dökün. Ikinci yufkalı
burusturarak eşit bir şekilde tepsiye dizin. Üzerine tekrar sos dökün. 3. yufkayi da aynı şekilde serin.Peynirli maydanozlu karışımı dökün. Kalan yufkalari yine burusturarak her yani eşit kalınlıkta olacak şekilde serip üzerine sos dökün. Tüm yufkalar bitince ilk yufkanin kenarda kalan parçalarını böreğin üzerine koyun. Sosunuz kaldiysa dökün. Ben böreği bu aşamada kesiyorum. Üzerine maden suyunu döküp susam serpin. 10 dk dinlendirip 180 derecede kizarana kadar pişirin.
Etiketler:
börek,
BÖREK TARİFLERİ,
HAMUR İŞİ TARİFLERİ,
HAMUR İŞLERİ,
sodalibörek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder