KUMLU PASTA

Keki için;

4 adet yumurta,
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt,
2 yemek kaşığı kakao,
2 paket kabartma tozu (10+10 gram),
1 paket vanilya (5 gram),
1 buçuk su bardağı un.
Keki ıslatmak için;
1 buçuk su bardağı süt.
Kreması için;
3 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağından biraz eksik toz şeker,
2 yemek kaşığı kakao,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 paket sütlü çikolata (80 gram ).
Üzeri için;
Kakaolu bisküvi.

Önce yumurtayla şekeri köpürünceye kadar çırpın.
Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip kek hamurunu hazırlayın.
Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama boşaltıp 180 derecelik fırında( önceden ısıtmadan) pişirin.
Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkınca sütle hertarafını ıslatın.(kekin üzeine çatala delikler acarsanız daha hızlı sütü çeker)
Kreması için; sütü nişastayı şekeri kakaoyu bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan sonra içine yağı ve çikolataları ekleyip ocaktan alın.
Kremamızıda kekin üzerine yayarak düzleyin.
1 paket kakaolu petibör bisküvileri rondodan geçirin. Pastanın üzerini bisküvilerde kaplayın.Dolapta 1 saat ekletip isteddiğiniz gii süsleyin.

1 yorum:

Gülşah Sönmez dedi ki...

harika görünüyor ellerinize sağlık :)

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting