SOSLU PASTA

kek için :
  • 4 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
içi için:
  • 2 paket krem şanti
  • damla çikolata
  • 2 paket 80 gr çikolata (fındıklı, fıstıklı, bisküvili beyaz veya esmer fark etmez ben beyaz bisküvili kullandım)
  • 2 su bardağı süt
sosu için:
  • 1 paket meyveli sos
  • çakıl taşı çikolata
Şekerle yumurtalar iyice özleşene kadar çırpılır. Üzerine un ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır. Kek kalıbına konularak 180 derecede pişirilir.
İç harcı için: 2 paket krem şanti üzerinde yazan miktar kadar süt ile hazırlanır. İçine bir avuç damla çikolata, 2 paket beyaz çikolata ufak parçalara ayrılarak eklenir. Ayrıca pişen kek dilimlendikten sonra 4-5 dilimi ayrılarak ufalanır ve içine eklenir.
Pasta tabanından 1 cm eninde kesilir. Üzerindeki dilimli kısımda ayrı ayrı dilimlenir. Hazırlanan harç içine konur ve kenarına dilimler yerleştirilir. İsterseniz süt ısıtıp keki ıslatabilirsiniz daha lezzetli oluyor.
Üzerine de meyve sosu hazırlayıp dökülür. En üstü ise çakıl taşları ile süslenir. Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting