DOMATES SOSLU LEVREK

  • 3 adet levrek
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • 3 diş sarımsak
  • 4-5 adet tane karabiber
  • 3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Maydanoz veya yeşil soğan
Temizlenmiş balıkları tuzlayıp fırın tepsisine dizin. Balıkların yan kısımlarını çizin. Balıkların kenarına defne yaprağı, sarımsak ve tane karabiberleri serpiştirin. Soğanları yemeklik doğrayın. Tereyağında soteleyin. Domatesleri doğrayıp soğanların üzerine ekleyin (ben kışlık domates sos kullandım) Pişmeye başlayınca kıvamına göre su ekleyebilirsiniz. Tuz ekleyip balıkların üzerine dökün. Üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 200 derecede 30 dk pişirin. Piştikten sonra kaşar rendesi serpip sıcak fırında bekletin. Maydanoz veya taze yeşil soğanla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun…




0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting