TAVUK BAGET YAPIMI

Tavuk pişirmek kolaydır ama lezzetli pişirmek ayrı bir ustalıktır diye kendimi övesim geldi 😄😄 hem yapımı kolay hemde lezzetli bir tarif.
Malzemeler;
Tavuk Baget ( kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz )
Pulbiber
 Kekik
 Tuz
Sıvıyağ
 Hazırlanışı;
Tavaya sıvıyağı alın . Tavukların üzerine baharatları serpin. Tavanın kapağını kapatın. Dikkat etmeniz gereken ocağı sürekli kısık ateşte tutun ve tavanin kapağının kapalı tutun. Tavuk suyunu salip sonra cekmeli. En son suyunu tamamen çekince altını açın ve arkalı önlü kızartın. Hem yumuşak hemde lezzetli bir kıvamı oluyor. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting