HAŞHAŞLI SARMA KATMER

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta(sarısı üzerine)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (katı hali)
  • Alabildiği kadar un
İçine;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (katı hali)
  • 1 çay bardağı dövülmüş haşhaş
Sıcak suyun içine şeker ve mayayı koyarak eritin ve 10 dakika ön mayalanma için bekleyin. Hamur için un hariç tüm malzemeleri karıştırın. En son unu ekleyerek yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Bu arada içine sürmek için tereyağını eritin. Sıvı yağ ve haşhaşla karıştırın. Dinlenen hamuru yumurta büyüklüğünde 8 parçaya ayırın. Her birini pasta tabağından biraz büyük açın. Aralarına harçtan bolca sürün. En üste koyduğunuz parçaya yağ sürmeyin. Dolapta 15 dakika bekletin. Çıkarıp isterseniz elinizle isterseniz oklavayla açın. Önce dörde sonra her parçayı tekrar dörde bölün. Geniş kısmından başlayarak sarın. Tepsiye dizin. Tepside yarım saat mayalandırın. Sonra yumurta sarısı sürerek 175 derecede pişirin. Afiyet olsun.




0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting