SEBZELİ KÖFTE YAPIMI

  • 400 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Karabiber, kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Küçük bir karnabahar (400 gr kadar)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Patates ve havucu küp küp doğrayın. Hepsini bir tavaya alıp üzerine yarım çay bardağı kadar su koyup ağzı kapalı olarak hafif yumuşayana kadar pişirin. Soğanı söğüş doğrayıp ekleyin. Fırın tepsisine alın.
Kıymaya tuz, galeta unu, kimyon, karabiber ve toz biberi ekleyip yoğurun. İri iri köfteler yapıp yuvarlayın. 4-5 kaşık zeytinyağında köfteleri soteleyin ve sebzelere ilave edin.
Salçayı 1 su bardağı suyla eritip malzemelerin üzerine dökün. Tepsinin ağzını bir folyoyla kapatıp, 200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. 10 dakika kadarda üstü açık olarak pişirin ki yemek hafif kızarsın. İsterseniz üzerine beşamel sos veya kaşar koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting