- 1 adet bütün tavuk
- sos için;
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- karabiber
- pulbiber
- tuz
- kekik
- kimyon
- garnitür;
- brokoli, havuç, patates, soğan
Öncelikle sos malzemelerini karıştırın. Tavugun her yanına gelecek şekilde sürün. Hatta tavugun üst derisini gögüs kısmında sıyırarak deri ile gögüs arasında boşluk yaratarak sürün. Bu işlem çok kolay oluyor. Tavuğun içinede bir miktar sos koyarak vaktiniz varsa tavuğu 2 saat dinlendirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve tavuğu 180 derecede yaklaşık 45 dk pişirin. Bu arada garnitür için sebzeleri çok ufak olmayacak şekilde doğrayın. Tavukla birlikte uzun süe pişeceğınden iri doğramanız daha iyi olacaktır. Sonra sebzeleri kalan tavuk sosuna bulayarak tavugun yanına yerleştirin ve tavugu 1 saat daha pişirin. Arada sebzeleri karıştırabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder