SÜT REÇELİ

  • 5 su bardağı süt (Ben taze süt kullandım)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Derin bir tencere kullanın çünkü kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Çırpıcıyla karıştırın.Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak. Arada karışştırınki dibi tutmasın.Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak koyulaşana kadar karıştırın.Krema kıvamında olunca kapatın.Bekleyince dahada koyulaşacaktır. Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın.Pişen süt reçelini kavanoza koyun. Soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın. Dolapta en az 2 ay dayanabilliyor.Afiet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting