Adını çokca duydum ama ilk kez yaptım. Bir çok kişinin birbirine tarif verdiğinin görünce yapmaya karar verdim. İyikide yapmışım hem kolay hemde çook lezzetli.
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 kg tava yoğurdu
- 7-8 dal yeşil soğanın beyaz kısmı
- dereotu
- maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça
- sıvı yağ
- pulbiber, karabiber
- İnce bulguru 1 gün önceden 1 kg tava yogurdunun içine koyarak üzerini kapatın. Vaktiniz yoksa en az 6-7 saat beklemesi gerekiyor. Soğanları ince ince doğrayın. Maydanoz ve dereotunuda ince doğrayarak yoğurtlu karışıma ekleyin. Hepsini karıştırarak kabınızın altına dizin. Üzerine sıvı yağda salça ve baharatları kızdırarak dökün. Servis yapın. Afiyetler olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder