ŞEKER HAMURU KURABİYESİ

  • Oda sıcaklığında 125 gr tereyağı veya margarin
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta(oda sıcaklığında)
  • 3, 5 – 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın veya zencefil, limon, portakal kabuğu
  • üzerine;
  • şeker hamuru
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • su

  • Oda sıcaklığındaki margarini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra sıvı yağ ekleyerek çırpın. 8sıvı yağ mutlaka ekleyin. Sadece margarin ile yaparsanız çatlayabilir)Önce pudra şekerini ekleyerek çırpmaya devam edin. Sonra nişasta ve yumurtayıda ekleyerek çırpın. Ben limon aroması ekledim. İstediğiniz aromayı ekleyebilirsiniz. En son un ve kabartma tozunuda ekleyin ne sert nede yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yağlı kağıt arasına alarak dolapta en az 2-3 saat bekletin. 

  • Kurabiye hamurunun çatlamaması için içindeki havanın çıkması gerekiyor. Dinlenen hamuru yağlı kağıt arasında açarsanız arasındaki havanın çıkmasını sağlarsınız. Oklavayla açtıgınız hamura istediğiniz kalıplarla şekil verin. 180 derecede pişirin. 

  • Kurabiyelerin sadece rengi değişene kadar pişirin. Kurabiyeleriniz soğuyunca şeker hamurunu açın. Ben ilk kez denedim çokta kolay açılıyomuş. Aynı kalıplarla şekil verin. Balı bir miktar su ile sulansırın. Kurabiyelerin üzerine ballı su sürerek şeker hamurunu yapıştırın. Şeker hamurunu istediğiniz renklerde yapabilirsiniz. Ama çok uğraştırıcı bir iş daha geniş zamanda daha renkli kurabiyeler yapabilirsiniz. Şeker hamurunun üstüne yapacagınız farklı renkleri biribirine su ile yapıstırın. Afiyetler olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting