KEKLİ BAKLAVA

14 adet baklavalık yufka
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı ceviz veya fındık
üzerine;
150  gr tereyağı

Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu

Öncelikle şerbeti için seker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu koyun ve soğumaya bırakın. Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Kalan malzemeleri ekleyin hamuru hazırlayın. Kare borcama baklavalik yufkaların 7 sini  teker teker üstüste gelecek şekilde koyun. Üzerine kek hamurunu koyun. Kalan baklavalik yufkaların 7 sini hamurun üzerine koyun ve dilimleyin. Tereyağını eritin ve üzerine gezdirin. 170 derecede kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra ilk sicakligi geçince soğuk şerbeti üzerine dökün ve yarım saat dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting