ÇİĞ BÖREK

Tarifi nefis yemek tarifleri sitesinde  severek takip ettiğim Keriman  Diril hanimdan aldım. Ellerine, emeğine sağlık ..sevgiler ...

Hamuru için;
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı ılık su
Alabildiğine un  (yaklaşık 1 kg )

Icine;
500 gr kıyma
2 adet soğan
Tuz, karabiber, Pulbiber
1 çay bardağı su

Kızartmak için;
Sıvıyağ

Öncelikle hamuriçin malzemeleri karıştırın ve biraz sert bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dk dinlendirin. Bu arada soğanı rendeleyin ve iç malzemeleri karıştırın. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın ve un yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Yarim dairelik kısmına iç harcınızı koyup kalan yarım kısmı üzerine kapatın. 


Kalan tüm hamura aynı işlemi yapın.  Hazırladığınız böceklerin üzerini temiz bir bezle kapatın. Yoksa kuruyabilir 😆 
Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın.  Kızartma işlemi hızlı olduğundan önce tüm hamurları açıp öyle kızartın .




0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting