HATAY KÖMBESİ


125 gr tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kömbe  baharatı (yenibahar, tarçın, mahlep, zencefil, karanfil, muskat , dövülmüş damla sakızı )
1 çay kaşığı kabartma tozu
6 su bardağı un  (daha çokta olabilir )

üzerine; susam

Oda sıcaklığında tereyağını ve kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın. Ele yapışmayan hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Heryerini susama bulayın.   Sonra kendi kalıbın da sekillendirin ve tepsiye dizin. 170 derecede pempeleşene kadar pişirin. Ben damla sakızı sevmediğim için kömbe baharatı yerine kalan baharatları ekleyerek yaptım. Bu baharatı aktarlardan bulabilirsiniz. Gerçekten çok hoş bir aroması var. Kalıplar internette satılıyor wala hem pratik hemde görsellik katıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting