Hamuru için;
2 veya 2, 5 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
150 gram tereyağı
1 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Icine;
Çikolata
Üzerine;
Süsleme şekeri
Hamuru için malzemeleri karıştırın. Hamuru yoğurun. Biraz yumuşak bir hamur elde edin. Dolapta 1 saat bekletin. Hamuru oklavayla açın. Tart kalıbınızın büyüklüğünde yuvarlak şekilde kesin. Tart kalıbınızın altını yağlayın. Kestiğiniz hamurları kalıplara yerleştirin. Orta kısmına çatalla çizikler atın. Bu kabartmasını önleyecektir. 180 derecede kontrolü pişirin. Tartoletler soğuyunca üzerine çikolatayı Süsleme şekeri ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Etiketler:
çikolatalı tart,
HAMUR İŞİ TARİFLERİ,
TATLI TARİFLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder