ÇİKOLATALI TARTOLET



Hamuru için;

2 veya 2, 5 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
150 gram tereyağı
1 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu

Icine;
Çikolata

Üzerine;

Süsleme şekeri

Hamuru için malzemeleri karıştırın. Hamuru yoğurun. Biraz yumuşak bir hamur elde edin. Dolapta 1 saat bekletin.  Hamuru oklavayla açın. Tart kalıbınızın büyüklüğünde yuvarlak şekilde kesin. Tart kalıbınızın altını yağlayın. Kestiğiniz hamurları kalıplara yerleştirin. Orta kısmına çatalla çizikler atın. Bu kabartmasını önleyecektir. 180 derecede kontrolü pişirin. Tartoletler soğuyunca üzerine çikolatayı  Süsleme şekeri ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting