500 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, Pulbiber, kimyon
Sıvıyağ
Pilav için;
1 su bardağı pirinç
1, 5 su bardağı su
Yarım cay bardağı arpa şehriye
Tereyağı
Ben lokum kıvamında et sevdiğim için mutlaka düdüklü tencerede pişiriyorum. Etin üzerine çok az su ekleyerek düdüklü tencerede 30 dk pişirin. Piştikten sonra suyunu iyice çektirin. Soğanı yemeklik doğrayın pembelesmeye başlayınca küp küp doğranmış biberleri ekleyerek soteleyin. Salça ve baharatları ekleyin ve pişmeye bırakın. Pilav için tereyağını eritin ve arpa şehriye ekleyerek kavurun. Pirinç ekleyerek pirinçler tane tane olana kadar kavurun. Üzerine su ve tuz ekleyin suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra servis kasesine önce et soteyi sonra pilavı koyup ters çevirin. Afiyetler olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder