500 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet patates
2 adet havuç
1, 5 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
Tuz
Sıvıyağ
Tereyağı
Kuşbaşı eti düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirin. Etin suyunu süzün ve ayırın. Havucu ve patatesi doğrayın ve sıvıyağda kızartın. Havlu kağıt üzerine koyarak yağını süzün. Tencenin altını ve kenarlarını tereyağı ile yağlayın. Soğanı halka halka doğrayın ve tencerenin altına dizin. Üzerine etleri yerleştirin. Pirincin yarısını koyun, kizarmis patates ve havucu ekleyerek en üste kalan pirinci ekleyin. Üzerine et suyu ve tuzu ekleyerek pişirin. .Piştikten sonra 15 dk dinlendirin. Sonra tepsiye ters çevirin kenarlara salata ve yoğurt koyarak servis yapın. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler
teşekkür ediyorum gülten hanım..bendende sevgiler....
Yorum Gönder