3 yumurta
1, 5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt +1 su bardağı süt (sonuna )
3 kaşık kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Tavayı yaglamak için; Tereyağı
Yumurta ve şekeri mikserde 3-4 dakika çırpın. Sıvıyağ, süt ve kakao yu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sostan 1,5 su bardağı ayırın. Kalan sosa un, kabartma tozu, vanilya ekleyerek karıştırın. Tavayı yağlayın ve un serpin. Kek harcını tavaya dökün. Orta gözlü ocağa alüminyum folyo yu birkaç kat katlayarak koyun, bu ısının yayılmasını sağlayacak. Tavanın kapağını kapatın. Kapakta delik varsa onuda kapatın. Yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Kürdanla kontrol edebilirsiniz. Kalan sosa 1 su bardağı süt ekleyip kaynatın. Kek Piştikten sonra ters çevirerek ılıtın. Sosu dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder