500 gr kıyma
3 adet yumurta
1 adet soğan
3-4 adet patlıcan
2 diş sarımsak
Kimyon, karabiber, tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Patlıcanları alacalı soyun ve suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvıyağ da soteleyin. Patlıcanları kızgın yağda kızartın. Küp küp doğrayın. Soğanı, kıymayı, baharatları, sarımsağı, yumurtayı karıştırın. Bir kase kadar bu karışımdan ayırın. Patlıcanları kıymalı harca ekleyerek tepsiye dizin. Ayırdığınız kıymayı da üzerine gelecek şekilde tepsiye dizin. (amaç uzerinin yanmasini önlemek ).Isterseniz üzerine domates halkaları koyup 200 derecede ortalama 45 dk pişirin. Afiyet olsun.
Etiketler:
ET YEMEKLERİ,
patlıcan böreği,
patlıcan kebabı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder