TARHANALI TAVUK

tarifi nurselin mutfagından aldım.Gerçekten lezzet harikası...

1 adet tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı Karbonat

Sosu İçin;

1 adet yumurta
1 su bardağı maden suyu
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı Tarhana
Bir tutam tuz

Kızartmak İçin;

1 su bardağı Galete unu
1 su bardağı tarhana

Tavukları büyük küp küp şekilde doğrayın. Sonrasında üzerini kapatacak kadar su ekleyip karbonatı da ekleyip 15-20 dk bu suda bekletin. Sosu için; bir kaba yumurtayı kırıp çırpın. Üzerine maden suyu, tuz ve nişastayı ekleyip tekrar çırpın. Un ve tarhanayı da ekleyip son kez çırpın. Başka bir kaba galete unu ve tarhanayı koyup karıştırın. Suda beklettiğiniz tavukları süzüp çöp şişe dizin. Önce sosa ardından galete unlu ve tarhanalı karışıma bulayıp kızartın. Çok farklı bir lezzet.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting