tarifi nurselin mutfagından aldım.Gerçekten lezzet harikası...
1 adet tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı Karbonat
Sosu İçin;
1 adet yumurta
1 su bardağı maden suyu
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı Tarhana
Bir tutam tuz
Kızartmak İçin;
1 su bardağı Galete unu
1 su bardağı tarhana
Tavukları büyük küp küp şekilde doğrayın. Sonrasında üzerini kapatacak kadar su ekleyip karbonatı da ekleyip 15-20 dk bu suda bekletin. Sosu için; bir kaba yumurtayı kırıp çırpın. Üzerine maden suyu, tuz ve nişastayı ekleyip tekrar çırpın. Un ve tarhanayı da ekleyip son kez çırpın. Başka bir kaba galete unu ve tarhanayı koyup karıştırın. Suda beklettiğiniz tavukları süzüp çöp şişe dizin. Önce sosa ardından galete unlu ve tarhanalı karışıma bulayıp kızartın. Çok farklı bir lezzet.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder