MIDYE TATLISI




Yapımı o kadar zevkliki kesinlikle sıklıkla yapacağım tatlı oldu.

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı buğday nişastası
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
4 su bardağı un

Aralarına
1 su  bardağı  buğday nişastası

Üzerine;
150  gr tereyağı
Şerbeti için;
 3 su bardağı  şeker
3,5 şu bardağı  su
 Birkaç damla limon

Oncelikle sıvı olan malzemeleri karıştırın. Sonra kalan malzemeleri ekleyin. Unu kontrollü koyun. Ele yapişmayan bir hamur yoğurun ve 12 bezeye ayirip hamuru 15 dk dinlendirin .

Dinlenen hamuru nisatayla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine nişasta serpin.

 Tüm bezeleri bu şekilde yapıp aralara nişasta serpin. En üste serpmeyin. 12 hamuru birden oklavayla acabildiginiz kadar açın.




 Hamuru bir köşesinden başlayarak sıkıca rulo yapın. Sonra 1 parmak eninde kesin.

Kestiginiz hamuru merdaneyle çok az açarak içine ceviz koyup kapatın.  Çok sıkı bastirmaniza gerek yok açılmıyor.

Üzerine tereyağını kizdirin ve kaşık yardımıyla dökün. 180 derece pişirin. Bu arada serbetini hazırlayın.  Su ve sekeri kaynatin.Kaynayinca limonun suyunu ekleyip bikac dk daha bekleyin ve ocaktan alin.Fırından çıkan baklavanin sıcaklığı geçince şerbeti dökün. Şerbet sogumayacak ancak ilk sıcaklığı geçecek. Üzerini  istediğiniz gibi susleyin. Afiyetler ola....

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting