PERDE PİLAVI


Tarifi instagramdan aldım. Sevgili Zübeydemutfakta cook teşekkür ederim.

2 şu bardağı pirinç
1 çay bardağı kuş üzümü
50 gr badem
Karabiber, tarçın  (1 cay kaşığı )
Sıvıyağ
Tavuk  (isterseniz  but (4 adet)isterseniz göğüs (1 paket )
2,5 şu bardağı su

Hamuru için;
 5 yemek kaşığı sıvıyağ
5 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 şu bardağı un

Fırın kabini yaglamak için 1 yemek kaşığı tereyağı

Tavuklarinizi haşlayın. Üzerine bol su ekleyip pilav suyunu tavuk suyuyla yapabilirsiniz. Bademlerin üzerine bir miktar sıcak su ekleyip 30 dk bekletin. Haslanan tavuğu didikleyin. Bademleri soyun. Bir miktar suslemek icin ayirin.Tencereye siviyagi alın. Bademleri kavurun. Üzerine pilav için olan malzemeleri ekleyip toplamda 2,5 şu bardağı su ekleyip pişmeye birakin.Pilavin çok pismesine gerek yok çünkü hamurun içinde tekrar pisecek. Fırın kabinizi tereyağı ile yaglayin. Heryerinin bolca yaglanmasina dikkat edin. Bademlerinizi istediğiniz gibi dizin. Fırın kabinizi kesinlikle dondurucuya kaldırıp bekletin.
  Hamur malzemelerini karıştırın. Ceviz büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalanını unla açın. Dolapta bekleyen kalıbı çıkarıp hamuru bademlerin şeklini bozmadan yerleştirin. Kenarına taşan kısımları isterseniz üzerine katlayin. Isterseniz kesin .Demlenen pilavı kalibiniza boşaltın.
Kalan ayırdığımız hamuru açarak açık yer kalmayacak şekilde kalibin üzerine kapatın. 180 derecede kizarana kadar pişirin. Ben firinin alt katına koyup pisirdim. Fırından cikarinca bir bezle ortup 10 dk bekleyin sonra ters çevirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting