2 yumurta (birinin sarısı üzerine )
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
200 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un ( kıvama göre ekleme yapınız )
şerbeti için ;
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Birkaç damla limon
Üzerine yumurta sarısı , fındık
Bulamak için fıstık tozu
Oncelikle şerbeti için malzemeleri karıştırıp kayanayana kadar ocakta tutalım . Ben kaynaktan sonra limon suyunu koyup birkaç dk daha kaynatiyorum . Şerbeti soğumaya bırakalım . Hamur için malzemeleri karıştırın . Ele yapismayan bir hamur yoğurun . Elinizle küçük miktar alarak yuvarlayin . Yağlanmış tepsiye dizin . Üzerine yumurta sarısı sürerek ortasına birer fındık koyun . 180 derecede pişirin . Pistikten sonra ilk sıcaklığı geçince şerbeti üzerine dökün . Sekerpare sıcak şerbet soğuk olacak . Serbetini çekince kenarlarıni fıstık tozuna bulayin
Etiketler:
şekerpare,
şerbetli tatlı,
TATLI TARİFLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder