2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta(sarıları üzerine)
alabildiği kadar un
içine 100 gr tereyağı
üzerine:
yumurta sarısı
1 kaşık yoğurt
Hamur için tüm sıvı malzemeleri karıştırın.Sıvı malzemelerin ılık olmasına dikkat edin.Karıştırınca en son unu ekleyin.Yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru 1 saat dinlendirin.Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın.İçine tereyağı sürerek rulo yapın.İki tane ruloyu birbirine sarıp yuvarlak yapıp yapıştırın.Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.2 tepsi çıkıyor. (Yaklaşık 25 adet)Tepside 20 dk mayalandırıp yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp sürün.180 derecede pişirin.
Etiketler:
AÇMA,
BÖREK TARİFLERİ,
HAMUR İŞİ TARİFLERİ,
SADE AÇMA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder