500 gr biftek satır kıyma
Sıvıyağ
Yarım su bardağı su
Sosu için ;
2 adet yeşil biber
2 adet domates
Pulbiber , tuz
Yanına piyaz yapabilirsiniz
Soğan , maydanoz , sumak , tuz
Etin üzerine şu ekleyerek pişmeye bırakın . Suyunu çekmeye yakın biraz sıvıyağ ekleyerek kavurun .
Biberleri çok az yağda soteleyin . Baharatlari ekleyin . En son domatesleri küp küp doğrayıp biberlere ekleyin .
Soğanı ay şeklinde doğrayın . Üzerine tuz ekleyip ovun . Tuzu gidecek kadar yıkayın . Maydanozu ince ince kiyip sumakla karıştırın .
Lavaj ekmeklerine önce etleri koyun , üzerine sosu dökün . Yanında piyaz , turşu ve ayranla servis yapın .
Etiketler:
ET YEMEKLERİ,
ET YEMEKLERİ TARİFLERİ,
tantuni,
yogurtlu tantuni
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder