DIZMANA BÖREĞI

DIZMANA BÖREĞI çok sevilen bir tarif daha... Detayları YouTube kanalımda... Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
6 su bardağı un

Sosuna:
2 yumurta
1,5 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Susam

Hamuru için öncelikle maya, süt ve suyu karıştırın. Maya eriyince sıvıyağ ilave edin ve karıştırın. Sonra tuz ve şekeri ekleyip eriyene kadar tekrar karıştırın. En son unu ekleyip hamuru iyice yoğurup yarım saat mayalanmasi için bekletin. Bekleyen hamuru 4 eşit parçaya bolun ve her parçayı uzun şerit yapın. Iki parmak genişliğinde kesin. Tepsiyi yağlayin. Kestiginiz hamurları tepsiye aralıklı dizin. Tüm bezelere aynı işlemi yapın. Bu şekilde tekrar 15 dk dinlendirin.(üzerini örtün)  Sosu için malzemeleri karıştırın.Bekleyen hamurun üzerine dökün. Her yanına gelecek şekilde. Böylece tekrar 15 dk dinlendirin. 180.derecelik fırında yaklaşık 40 dk pişirin. Yumuşacık puf puf oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting