TIRAMISU 1 adet hazır kakaolu pasdispanya
Kreması için;
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
8 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
250 gr labne
1 çay bardağı krema
islatmak için;
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı Nescafe (ben birazda Türk Kahvesi koydum )
1 yemek kaşığı şeker
Üzerine;
Kakao
Oncelikle krema için un, nişasta ve şekeri karıştırın. Üzerine yumurta sarısı ve sütü ekleyip çırpın. Dagildigindan emin olunca ocaga koyup kayanayana kadar karıştırın. Koyulasmaya başlayınca altını kapatın. Ilimaya bırakın.Iliyinca içine vanilya, krema ve labneyi ekleyerek mikserle çırpın. Sosu icin malzemeleri karistirin.Pandispanyanin alt tabanını serin. Üzerine sosun yarısını dökün. Kremanin yarısını pandispanyanin üzerine yayın. Kalan pandispanyayi sos ile ıslatın.Uzerine koyun. Kremanin bir kısmını krema sıkma torbasina koyun. Kalanını üzerine yayın.Krema torbasiyla küçük küçük yuvarlaklar yapın. Üzerine kakao serpip dolapta birkaç saat dinlendirin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder