ACILI EZMELİ OKLAVA ÇÖREĞİ













  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un (8 bardaktan fazla)
ezme malzemeleri;
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • çeyrek demet maydanoz
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
aralara sürmek için;
  • 4 kaşık yumuşak tereyağı
üzerine;
  • yumurta sarısı
 Ilık süt ve suyun içine maya ve şekeri koyun ve 5 dk mayalandırın. Sonra un hariç tüm malzemeleri ekleyin. En son un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru yarım saat 45 dk mayalandırın. Bu arada ezme için tüm malzemeleri rondodan geçirin. Hamur mayalanınca 8 bezeye ayırın.İlkini açın. Yemek tabağı büyüklüğünde kare veya dikdörtgen açın. 
  Üzerine bolca tereyağı sürün. 2 .bezeyi açın.İlkinin üzerine koyun bunun üzerine sadece ezmeden sürün. Her tarafına dağıtmaya dikkat edin. Hamurları rulo yapın.
 Ve üçgen şeklinde kesin. Oklava ile ortasına bastırın. Fırın tepsisine dizin. Kalan tüm bezelere aynı işlemi yapın. Toplamda 4 adet rulo hamurumuz olacak. Tepside mayalamaya gerek yok. Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede pişirin. İsterseniz içine farklı bir şeyde koyabilirsiniz ama bence ezme çok yakıştı. Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting