EZOGELİN ÇORBA

  • 1 çay bardağı mercimek
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Pul biber, tuz, nane
Mercimek, pirinç ve bulgurun üzerine 5 su bardağı su ekleyerek pişirin. Bir yandan soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında soteleyin. Pembeleşmeye başlayınca unu ekleyerek kavurun. Salçayı, baharatları, tuzu ekleyin. Pişen mercimeklerin üzerine hazırladığınız sosu dökün. Kıvamına göre suyunu ayarlayabilirsiniz. 5-10 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting